KRIJEM

Ponekad nadčovečanskim naporima okrenem pogled sa mesta na kom sam zadnji put prostrla dušu kao crven tepih u svoj svojoj ranjivosti pred tvojim očima da bih pobegla od sopstvene golotinje koja me proganja danima.

Krijem da mi nedostajanje širi zenice i ledi krv u žilama u međuprostoru bezrečnosti, kada tišina stišće poput okova i svaka mogućnost bega je
poklekla pred strahom od misaonog dželata.

Možda i nisam sasvim iskrena, jer želja se ne boji oštrice noža, samo kada bi sa lanca razuma bila puštena, a da bih ti to priznala bilo bi kao da priznajem poraz bez boja, pa se krijem pod maskom nezainteresovanosti u nadi da manje boleće.

Krijem i da ti pišem ćutanjem sve one bezgrešne misli pune iskrenih emocija koje se dele iz nerazumljivih razloga samo sa retkima a gode kao melem na još svežim ranama kada znaš da nisu postavljene na stub srama za razmatranja.

Krijem i da jedan deo mene se otkinuo da bi ti se u sećanje urezao kako bi uvek postojala veza između dve duše odmetnika kojima je zajednički strah od suđenoga jer su svesne neizbežnosti redosleda životnih događaja.

Krijem i da poželim da si tu češće nego bi srce izdržalo sve one progutane uzdahe bestelesne pripadnosti u kojima ne znam ko sam ja između duše i razuma i kuda plove brodovi nadanja kada sve češće gradim zidove da ne čuješ krikove čežnje.

Možda bi te poznavanje dubina mojih nesreća povuklo na dno sa kog neću moći da ti ponovo pokažem svet, uzaludno vadeći oči, kako bi ugledao svetlost iza najdublje tmine kako se smeši srećnima, pa krijem da me strah da to neću biti ja jer (osim u tvojim mislima) ja ne znam ništa osim priča o tim krajevima lepšeg podneblja.

Krijem da bi me različitost naših svetova ubila kada bih se oprostila od te doze verovanja da za sva događanja postoje razlozi koje moram popiti ne znajući koji kontra efekat sa sobom će doneti i zato ću i dalje sebično skrivati da me želja za ponovnim otvaranjem duše pred vrata tvog sveta može baciti.

Ljiljana Vojnović

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.