PISMO

Dragi moj, pišem ti posle ranog buđenja u kome je svest o klupku nemira u stomaku nadvladala spokoj sna u koji sam potonula ogrnuta tvojom ljubavi.

Reći ćeš da sam više opsednuta razmišljanjem o ljubavi nego samim činom voljenja sa čim se apsolutno neću složiti jer meni jedno bez drugog ne ide.

Moje razmišljanje o ljubavi podrazumeva moju želju da te volim onako kako i sama želim biti voljena, i pronalazak načina da moje reči osetiš kao jedinstven sklad sa mojim delima.

Umešnost je velika znati napisati ljubavnu priču u kojoj se može pronaći svako i koju kasnije možeš pokloniti svakoj novoj ljubavi na dar, kao da je baš za nju pisana.

Ja ne mogu tako! Kad volim pišem onom koga volim, izazvana svakim osećanjem na koji me baš ta ljubav potakla pa makar i ne bila ona za sva vremena, ali je postojala i baš toj osobi bila namenjena.

A volim te, i volela sam te otkad sam te upoznala, samo što sam tada bila samo nemi posmatrač krađe uzdaha nekim drugim ženama koje su padale na ljubav iz snova kojom su tvoja dela odisala, a ti si ih velikodušno delio s posvetama, jer su mogle biti bilo čije.

I neću kriti da je bolelo, da me nije u ludilo teralo ali mene je ono skriveno, iza napisanog za tebe vezalo. Ja sam tražila čoveka iza tekstova, reč napisanu koja se u očima očitava i srce koje zna da ljubav je seme, koje da bi raslo, mora da se zaliva.

I sad si tu, pričaš mi o ljubavi kakvu sam sanjala, daješ mi sebe celoga, a moja duša je i dalje puna nemira.

S vremena na vreme, podsete me neki dani na godine u kojima sam, željna tvoje ljubavi čekala u kulisama, zaboravljena, da i mene ogreje, sunce tvoje ljubavi.

Tada se povučem u sebe, i slušam kako bola plima raste u mojim grudima, kako mi uzdasi postaju veći od svemira, i kako se gušim u suzama, reč da ne bi postala oseka, iz koje neću naći trag povratka do tvojih zenica…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.